Важне вести
Почетна / Вести / Ново Упутство за израду буџета за 2018. годину

Ново Упутство за израду буџета за 2018. годину

Одељење за буџет и пореску администрацију Општинске управе општине Бољевац доставља свим корисницима Упутство за израду буџета за 2018. годину.

Упутство садржи детаљна објашњења процеса и правила израде буџета, као и рокове за доставу финансијских планова.

Предлог финасијских планова директних и индиректних корисника буџетских средстава треба да садржи следеће табеле:

1)      Табеле програмског буџета са програмима и програмским активностима и евентуалним пројектима за сваког директног и индиректног корисника, са економским класификацијама на четвороцифреном и међузбировима на троцифреном нивоу, са планом за 2018. и пројекцијама за 2019. и 2020. годину.

2)      Писано образложење прихода и примања, односно расхода и издатака, у слободној форми.

3)      Детаљно писано образложење за планирана средства која су већа од прописаних лимита датих у глави 4 Упутства (стр. 8 и 9) у слободној форми.

4)      Образложење за постојање сопствених прихода (извор 04) за оне индиректне кориснике који још увек планирају приходе из тог извора.

5)      Преглед броја запослених и средстава за плате (Прилог 1) за све оне кориснике који финансирају плате по било ком основу из буџета општине Бољевац (директни корисници, ПУ, КОЦ, ТО, ЦСР и ССОБ)

6)      Преглед капиталних пројеката (Прилог 2) за оне кориснике који планирају издатке на класи 5 који ће бити у целости или делимично финансирани из буџета општине Бољевац.

7)      Комисије и уговори (Прилог3) за оне кориснике који планирају расходе на класи 4 за чланове комисија, радних тела или по уговорима.

8)      Податак о броју запослених код којих се не врши умањење преко економске класификације 465 и укупан износ средстава на годишњем нивоу који није могао бити умањен, у слободној форми.

 

Упутство за буџет и припадајуће табеле могу се скинути одавде (линк).

Препоручујемо

ИМЕНОВАНА КОМИСИЈА ЗА ОЦЕНУ МЕДИЈСКИХ ПРОЈЕКАТА

Предсдник Општине Бољевац др Небојша Марјановић, донео је Решење о именовању комисије за оцену медијских …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *