Важне вести
Почетна / Е-управа / Општински сервиси

Општински сервиси

Услужни центар

У приземљу зграде Општинске управе општине Бољевац, ул. Краља Александра бр.24, налази се модеран Услужни центар, који је заменио шалтерску салу. Грађани у непосредној комуникацији са службеницима остварују контакт, предају, оверавају документа, информишу се о свим питањима у надлежности Општинске управе.

На шалтеру овере грађани Бољевца оверавају потписе, преписе и рукописе свих докумената, уговора, овлашћења, сагласности и изјава. Једино се не ради овера докумената везаних за непокретности. Обавља се и отварање радних књижица, упис стручне спреме и промена презимена..
Сва питања из надлежности Одељења за инспекцијске послове, Одељења за грађевинске и стамбене послове и Одељења за имовинско-правне послове, грађани могу да заврше у Услужном центру без шетања по спратовима од службе до службе. У Услужном центру се налази и Писарница где се предају разни захтеви и стиже сва пошта која долази у Општину Бољевац.
Радно време:
•    Писарница и Овера: 07.00-15.00 радним данима
•    Издавање извода из матичних књига: 07.00-15.00 радним данима
•    Остали шалтери: 07.00-15.00 радним данима

Наручивање докумената телефоном

Аутоматски телефонски сервис омогућава 24 часа дневно, сваког дана, да наручите телефоном достављање докумената на кућну адресу.

Позивом на број (030) 463-412, за грађане уписане у матичне књиге за Матично подручје Бољевац, можете да наручите следећа документа:

– Извод из матичне књиге рођених
– Извод из матичне књиге венчаних
– Извод из матичне књиге умрлих
– Уверење о држављанству

Рокови достављања:

– На територији Бољевца документи се у року од 48 сати предају Пошти Србије, а таксу и поштанске трошкове наплаћује поштар.
– Рок за достављање ван Бољевца је 5 дана и достава је поштом поузећем.

Цене достављања:

– За изводе из матичних књига рођених, венчаних и умрлих плаћа се републичка административна такса од 310 дин, плус цена поштанских трошкова као и општинска административна такса од 201.дин
– За уверења о држављанству плаћа се републичка административна такса од 530дин, плус цена поштанских трошкова као и општинска административна такса од 160 дин.
Таксе за издавање извода и уверења прописане су Законом о републичким административним таксама, а трошкове доставе прописује Пошта Србије.

 

Општинска управа