Важне вести
Почетна / Вести / ЗБОГ СНЕГА И МЕЋАВЕ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ

ЗБОГ СНЕГА И МЕЋАВЕ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ

Општински штаб за ванредне ситуације је због обилних снежних падавина и мећаве која отежава рад свих служби и живот грађана у двадесет насељених места, увео ванредну ситуацију на целој територији општине Бољевац.

То значи, да ће осим постојеће механизације којом располаже локална самоуправа, а коју чини десет различитих машина и возила за чишћење снега, бити ангажована и додатна, како би се очистили сви локални путеви до сеоских насеља. Биће ангажоване машине приватних фирми и  Шумског газдинства Тимочке шуме. За достављање хране, лекова и других намирница, старијим лицима у удаљеним селима,задужена је је екипа ватрогасно-спасилачке јединице и Центра за социјални рад, а Дом здравља је обезбедио три дежурне екипе за збрињавање хитних случајева. У свим школама на подручју општине од јуче је обустављена настава, пошто већина ученика путује из околних места. Висина снега у Бољевцу достигла је један метар, а у планинским деловима наноси су од два до четири метра.

Препоручујемо

International Open Procedure for supply of equipment, specialized vehicle – Fire truck for forest fire fighting with equipment

„Municipality of Boljevac announces International Open Procedure for supply of equipment, specialized vehicle – Fire …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *