Важне вести
Почетна / Вести / ПОЧИЊЕ ОБУКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ УПРАВНИКЕ ЗГРАДА У ЗАЈЕЧАРУ

ПОЧИЊЕ ОБУКА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ УПРАВНИКЕ ЗГРАДА У ЗАЈЕЧАРУ

Привредна комора Србије, у складу са Законом о становању и одржавању зграда (Сл. гласник РС бр.104/2016), наставља са организацијом обука за стицање лиценце професионалног управника зграда.

Пословима професионалног управљања могу да се баве привредна друштва или предузетници (организатор професионалног управљања), ангажовањем лица које испуњава услове за професионалног управника. Организатор професионалног управљања има право да се бави пословима професионалног управљања ако има најмање једно лице у радном односу на неодређено време са пуним радним временом, уписано у регистар професионалних управника који води Привредна комора Србије.

У складу са Чланом 52. Закона о становању и одржавању зграда (Сл. Гласник РС бр. 104/2016), услови које физичко лице треба да испуни да би стекло квалификацију професионалног управника, следећи:

• Да има најмање средње образовање у четворогодишњем трајању

• Положи испит за професионалног управника и стекне лиценцу

• Упише се у регистар који води Привредна комора Србије

Правилник о програму испита и начину полагања, као и условима за стицање и одузимање лиценце и садржини регистра професионалних управника (у прилогу) примењује се од 6. маја 2017. године. Правилником се уређују: програм испита, теме и области и начин полагања, затим, критеријуми за стицање и одузимање лиценце за обављање послова професионалног управника, као и садржина регистра професионалних управника, у складу са одредбама Закона.

Обука траје седам дана, односно 50 школских часова и почиње 20.10.2017. године, а наставља се 21, 25, 26, 27, 30 и 31. октобра 2017.године са почетком у 9.00 сати (према Агенди) и биће одржана у просторијама Привредне коморе Србије- РПК Зајечар, ул. Николе Пашића 37 (у сали на В спрату).

Котизација за полагање обуке је 25 000 динара (плус ПДВ).

Пријава за обуку се врши искључиво на сајту Привредне Коморе Србије:

(http://www.pks.rs/Aplikacije.aspx?aplikacija=edukacija).

За све информације, контакт особа: Татјана Рачић, телефон: 019/210 135, Е-маил: tatjana.racic@pks.rs

ЛИНК ЗА ПОЗИВ      ЛИНК ЗА ПРАВИЛНИК

Препоручујемо

International Open Procedure for supply of equipment, specialized vehicle – Fire truck for forest fire fighting with equipment

„Municipality of Boljevac announces International Open Procedure for supply of equipment, specialized vehicle – Fire …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *