Важне вести
Почетна / Вести / Ново Упутство за израду буџета за 2018. годину

Ново Упутство за израду буџета за 2018. годину

Одељење за буџет и пореску администрацију Општинске управе општине Бољевац доставља свим корисницима Упутство за израду буџета за 2018. годину.

Упутство садржи детаљна објашњења процеса и правила израде буџета, као и рокове за доставу финансијских планова.

Предлог финасијских планова директних и индиректних корисника буџетских средстава треба да садржи следеће табеле:

  1. Табеле програмског буџета са програмима и програмским активностима и евентуалним пројектима за сваког директног и индиректног корисника, са економским класификацијама на четвороцифреном и међузбировима на троцифреном нивоу, са планом за 2018. и пројекцијама за 2019. и 2020. годину.
  2. Писано образложење прихода и примања, односно расхода и издатака, у слободној форми.
  3. Детаљно писано образложење за планирана средства која су већа од прописаних лимита датих у глави 4 Упутства у слободној форми.
  4. Образложење за постојање сопствених прихода (извор 04) за оне индиректне кориснике који још увек планирају приходе из тог извора.
  5. Преглед броја запослених и средстава за плате (Прилог 1) за све оне кориснике који финансирају плате по из буџета општине Бољевац.
  6. Преглед капиталних пројеката (Прилог 2) за оне кориснике који планирају издатке на класи 5 који ће бити у целости или делимично финансирани из буџета општине Бољевац.
  7. Податак о броју запослених код којих се не врши умањење преко економске класификације 465 и укупан износ средстава на годишњем нивоу који није могао бити умањен, у слободној форми.

Упутство за буџет и припадајуће табеле могу се скинути одавде (линк).

Препоручујемо

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА

ЈАВНИ КОНКУРС ЈЕ ОБЈАВЉЕН У ДНЕВНОМ ЛИСТУ ПОЛИТИКА  ДАНА 31.01.2018. ГОДИНЕ   На основу члана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *