Важне вести
Почетна / Вести / КАРАВАН „ДУХ МЛАДОСТИ“ У БОЉЕВЦУ

КАРАВАН „ДУХ МЛАДОСТИ“ У БОЉЕВЦУ

Под покровитељством Министарства просвете и подршку Министарства омладине и спорта, Караван “Дух младости“ по градовима Србије промовише дуално образовање.

Бољевац је једна од 33 општине и града у којима ће од 1. септембра заживети концепт дуално-предузетничког образовања из области машинства у партнерству са фабриком пољопривредне механизацихје Агромеханика. Министарство просвете је одобрило упис два одељења трећег и четвртог степена, а по завршетку школовања, ученицима ће бити обезбеђено запослење у „Агромеханици“.

Манифестацији су присуствовали представници фабрике Агромеханика, ученици, представници средље и основних школа, а Габријела Грујић, саветник за дуално образовање у Министарству просвете је отварајући манифестацију истакла, да је Бољевац добар пример који треба следити, кад је реч о школовању запошњивих кадрова. Осим образовања, караван „Дух младости“ промовише  спортске активности и  волонтаризам младих, уз подршку бројних друштвено одговорних компанија.


 

Препоручујемо

БОЉЕВАЦ УСПОСТАВЉА САРАДЊУ СА РУМУНСКИМ ГРАДОМ МИОВЕНИ

Након посете председника Општине Бољевац, Небојше Марјановића румунском граду Миовени, делегација ове општине боравила је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *