Важне вести
Почетна / Вести / ЕКОНОМСКО ЈАЧАЊЕ ЖЕНА – НОВИ ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ

ЕКОНОМСКО ЈАЧАЊЕ ЖЕНА – НОВИ ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ

Бољевац, Књажевац, Алексинац и Ражањ су четири општине које у партнерству са организацијом CARITAS Београдске надбискупије, реализује пројекат „Економско и социјално оснаживање жена у руралним подручјима југоисточне Србије.

Циљ пројекта је побољшање услова живота жена у руралним срединама, кроз развој профитабилних активности у свом домаћинству, стицањем нових знања из области пчеларства, производње домаћих производа од меса, млека, воћа и поврћа, сеоског туризма, сакупљања и сушења лековитог биља, као и обука за неговатељице. Предвиђено је учешће по 60 жена из сваке општине, које ће присуствовати обукама за стицање знања из неке од поменутих области, као и уводној обуци на тему развоја пословних вештина. Осим обука, пројекат подразумева и учешће на сајмовима пољопривреде и туризма и студијске посете успешним сеоским домаћинствима.

У јуну 2018. године учеснице ће моћи да конкуришу за доделу бесповратних средстава за набавку опреме и материјала за покретање или унапређење породичног бизниса. Укупна вредност пројекта износи 135 хиљада евра, од којих 100 хиљада обезбеђује Министарство иностраних послова Словеније, 11 хиљада Каритас Словеније, а остатак партнерске општине. Пројекат се завршава у октобру 2019. године.

Позив за за учеснице у пројекту отворен је до 31. маја ове године, а могу се пријавити жене од 18 до 60 година, које су незапослене, привремено или сезонски запослене. Телефон за пријаву:  030 463-412.

ПЛАКАТ PDF

Препоручујемо

International Open Procedure for supply of equipment, specialized vehicle – Fire truck for forest fire fighting with equipment

„Municipality of Boljevac announces International Open Procedure for supply of equipment, specialized vehicle – Fire …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *